Hodnocení sezóny 2023/2024

Uplynulá sezóna byla pro naše tři dívčí kategorie plná výzev a učení. Děvčata dohromady sehrála 59 soutěžních utkání, s úspěšností lehce přes 20%. I když výsledky nebyly dokonalé, nelze zapomenout na snahu všech hráček a trenérů, kteří tomu věnovali svůj volný čas.

Jak je dobrým zvykem a upřímnou tradicí, rádi bychom upřímně poděkovali všem trenérům, pořadatelům, rodičům a partnerům našeho klubu, bez nichž by se naše sportovní činnost velmi těžko organizovala.


Mladší žačky pod vedením Jany Rzymanové a Reného Kobielusze během sezóny čelily různým výzvám, ale ukázaly velký potenciál a bojovnost. V druhé polovině sezóny byl vidět významný pokrok, když se hráčky sehrávaly a zlepšovaly své indivinuální herní činnosti. Navíc většina týmu velmi zdatně pomáhala starším holkám. Mladší žákyně obsadily osmé místo, odehrály 21 střetnutí se ziskem čtyř bodů a skóre 233:442. Nejvíce branek zapsala Karolina Hamroziová (59).

Starší žákyně vedl Martin Rzyman, Jana Rzymanová a část sezóny také René Balwar. Naše nejstarší dívky měly sezónu plnou výkyvů, střídaly se úspěchy s neúspěchy. Přestože skončily ve spodní části tabulky, místy předvedly skvělé výkony a držely krok s nejlepšími týmy. Viděli jsme několik skvělých zápasů, kde holky předvedly skvělé kombinace a důraznou obranu.
Starší žákyně se umístily na místě osmém, sehrály 24 střetnutí a zapsaly deset bodů a skóre 356:528. Nejvíce branek vsítila Nora Barbier (141).

Minižačky nejdříve vedla trojice René Kobielusz, Janina Zamarská, Roman Gráf. Ve druhé polovině sezóny pak tuto kategorii převzal Jan Zamarski. Díky několika neovlivnitelným vlivům naše líheň sehrála jen polovinu plánovaných turnajů, což si vynahradily zkouškou v kategorii mladších žaček.
Minižačky byly v tabulce čtrnácté, zápasů měly 14 se ziskem deseti bodů a skóre 79:132. Nejčastěji skórovala Viktorie Hoblerová (27).

Naší pozornost jistě zaslouží i hráči a hráčky, kteří před sezónou přestoupili do okolních oddílů.
Tři naši chlapci (David a Erik Wojnarové a Jan Szolony) nyní oblékají dres HCB Karviná a patří tam mezi důležité hráče svých kategorií.
V dívčí kategorii se jedná o dvě dorostenky (Patricie Štíhlová a Nela Putnocká), které v nejvyšší soutěži hájily barvy 1. SC Bohumín.

Krom ligových soutěží se naši házenkáři účastnili dalších akcí (MajDay; Sports Day…) a turnajů (turnaj v Novém Jičíně; Prague Handball Cup…).

Velké díky patří i rodičům, kteří holkám poskytují skvělé fanouškovské zázemí. Jejich podpora a přítomnost na zápasech vytváří atmosféru, která tým motivuje a povzbuzuje k lepším výkonům.

ROČNÍK 2024/2025 započneme prvním společným tréninkem na 4.ZŠ v Třinci 10.7.2024 17:30.

NÁŠ HÁZENKÁŘESKÝ ODDÍL PŘEJE BÁJEČNÉ LÉTO

Web vytvořil Vojtěch Molin